VITAMINA-C-ALCALINA-TAMPONATA-(pulbere)-Cx-VITAL-100g-AGHORAS
Vitamine

Vitamina C Alcalina Tamponata (pulbere) Cx-vital 100g Aghoras

VITAMINA C ALCALINA TAMPONATA (pulbere) Cx-VITAL 100g AGHORAS
TVA 9%
Aceasta forma a vitaminei C, tamponata, mai este numita uneori si Vitamina C alcalina.
Spre deosebire de vitamina C netamponata, ea nu are gust acru, ci usor sarat, fiind foarte bine tolerata de catre persoanele care au diverse afectiuni (gastrite, ulcer, etc).
Dozarea ei este identica cu cea a vitaminei C netamponate.
Datorita implicarii ei in foarte multe reactii enzimatice, vitamina C (acidul ascorbic), este utilizata pentru tratarea pe cale naturala a unor afectiuni diverse, de natura virala sau tumorala.
Desi doza recomandata pentru utilizare orala este de circa 100mg/zi, efectele terapeutice se obtin la doze cuprinse in general in gama 2-10 g/zi.Utilizarea orala a unor cantitati mai mari de circa 3 grame zilnic a vitaminei C netamponate poate induce laxatie si poate fi mai greu sau chiar imposibil de tolerat de catre persoanele cu un stomac sensibil sau afectat.Chiar si in cazul in care este suportata, administrarea ei se realizeaza fractionat, in mai multe doze mai reduse pe parcursul intregii zile.
In cazul administrarii unor doze ridicate de vitamina C, in mod obisnuit se utilizeaza forma tamponata a vitaminei C (la administrarea pe cale orala), sau preparate injectabile, fie din forma tamponata, fie din forma netamponata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.