stomacalm
Calmante

Stomacalm (fost Gastrohelp) 60cps Herbagetica

STOMACALM (fost Gastrohelp) 60cps HERBAGETICA
TVA 9%

Compoziție per 1 capsulă:

 

Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) extract standardizat cu 12% glicirizină         62,50 mg
Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) pulbere din rădăcină         31,25 mg
Zmeur (Rubus idaeus) pulbere din frunze         31,25 mg
Tei  (Tilia platyphyllus) pulbere din flori         31,25mg
Obligeană   (Acorus calamus) pulbere din rădăcină         31,25 mg
Chitosan HD  (Chitina diacetilata) pulbere          31,25 mg
Passiflora   (Passiflora incarnata) extract 10:1         15,62 mg
Sunătoare  (Hypericum perforatum) extract standardizat cu 0,3 % hipericină          15,62 mg

 

Administrare adulți         1 capsulă        de 3 ori pe zi
Administrare copii          1 capsulă        de 2 ori pe zi

 

StomaCalm are în componenţa sa trei extracte, toate având efecte de calmare a afecţiunilor gastrice pe diverse căi.
Contribuie la:

  • funcţionarea normală a sistemului digestiv

–   reduce simptomele specifice indigestiilor, hiperacidităţii gastrice
–   îmbunătăţeşte digestia, reduce balonările, greaţa
–   calmează durerile abdominale

  • protejarea şi regenerarea mucoasei gastrointestinale

–   stimulează secreţia mucusului gastric
–   normalizează secreţia sucului gastric

  • reducerea acţiunii paraziţilor şi bacteriilor la nivel digestiv
  • contribuie la stabilizarea emoţională

–   reduce stările de anxietate şi iritabilitate care declanşează sau întreţin crizele sistemului digestiv

Extractul pulbere este cea mai puternică formă de administrare a unei plante medicinale. Este o pulbere fină, obţinută din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase) prin atomizare. Această pulbere, care este un produs complet natural, nu mai conţine practic deloc apă, alcool sau celuloză și este asimilată aproape instantaneu de organism. Extractul pulbere este de peste zece ori mai bogat în principii active și mai puternic decât simpla pulbere de plantă şi este absorbit foarte repede de către organism.

Extractul de Lemn dulce, cunoscut şi ca “dulcişor” conţine numeroase substanţe active benefice sănătăţii (magneziu, calciu, zinc, vitamine din grupul B, etc.). Studiile au demonstrat că este unul din cele mai bune produse naturale pentru protecţie gastrică, pentru reducerea inflamaţiei la nivelul mucoasei stomacului și stimularea proceselor de regenerare la acest nivel. Lemnul dulce îmbunătăţeşte protecţia mucoasei prin stimularea acţiunii celulelor secretoare de mucus şi creşte microcirculaţia în tractul gastro-intestinal.

Extractul de Passiflora vine în completarea calmantelor gastrice cu reducerea excitabilităţii psihice, a stărilor de anxietate sau iritabilitate, care, este știut, declanșează și întreţin crizele de gastrită. De asemenea, poate trata şi preveni tulburările de tranzit, colita, colonul iritat.

Extractul de Sunătoare are un puternic efect antidepresiv, calmant și de stabilizare emoţională. Datorită substanţelor amare stimulează digestia, scade aciditatea gastrică şi stimulează activitatea vezicii biliare. În plus, acţionează ca și cicatrizant și antiinflamator asupra epiteliilor, inclusiv asupra mucoasei gastrice.

Acţiunea acestor extracte este completată de pulberea de Obligeană, Chitosan, Tei şi Zmeur.Obligeana are efect antibiotic (inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori) şi calmant gastric, ajută la controlul nivelului de stres. Prin acţiunea depurativă şi antitoxică, ajută la curăţarea stomacului şi a intestinelor de toxine. Datorită efectului tonic, obligeana intensifică secreţiile gastrointestinale și măreşte pofta de mâncare.

Chitosanul 
are un puternic efect alcalinizant, fiind de un real ajutor în timpul crizelor de gastrită. Diminuează senzaţia de arsură pe gât şi stimulează regenerarea mucoasei gastrice și a pereţilor stomacului afectaţi de secreţiile acide. Teiul şi zmeurul scad hiperaciditatea gastrică, fiind recomandate în cazul arsurilor la stomac şi al ulcerului.

Produs notificat de Institutul Național de Cercetare – Dezvolatare pentru Bioresurse Alimentare – IBA cu nr. AA 5316/2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.