remedii naturiste tuse
Tuse

Remedii naturale pentru tuse

În general, tusea este perfect normală. Tusea poate ajuta la mentinerea gatului curat de flegme si alti iritanti. Cu toate acestea, o tuse susținută poate fi, de asemenea, simptomatică pentru o serie de afecțiuni, cum ar fi o alergie, o infecție virală sau o infecție bacteriană.

Uneori tusea nu se datorează nimic legat de plămâni. Boala de reflux gastroesofagian (GERD) poate provoca, de asemenea, tuse.

Puteți trata tusea de la răceli, alergii și infecții ale sinusurilor cu mai multe medicamente fără prescripție medicală. Infecțiile bacteriene vor necesita antibiotice.

Pe lângă tratamentul medicamentos, puteți cere medicului dumneavoastră alte opțiuni pentru a vă calma tusea. Aici am enumerat câteva remedii casnice pe care să le luați în considerare.

Mierea de albine

Mierea este un remediu străvechi pentru durerea în gât. Potrivit unui studiu Trusted Source, poate oferi, de asemenea, o ameliorare mai eficientă a tusei decât medicamentele fără prescripție medicală care conțin dextrometorfan (DM), un inhibitor al tusei.

Îți poți face propriul remediu de casă amestecând până la 2 lingurițe de miere cu ceai de plante sau apă caldă și lămâie.

Mierea este relaxantă, în timp ce sucul de lămâie poate ajuta la ameliorarea congestiei. De asemenea, puteți mânca pur și simplu mierea cu o lingură sau o puteți întinde pe pâine ca gustare.

Probiotice naturale

Probioticele sunt microorganisme care pot oferi multe beneficii pentru sănătate. Deși nu oferă o ameliorare directă a tusei, ele ajută la echilibrarea florei gastrointestinale. Flora gastrointestinală este bacteriile care trăiesc în intestinele dumneavoastră.

Acest echilibru poate sprijini funcționarea sistemului imunitar în întregul organism. Un studiu Trusted Source din 2015 a arătat o scădere a numărului de persoane care suferă de infecții ale căilor respiratorii superioare după ce au primit diferite tulpini de probiotice, deși dovezile nu sunt încă concludente.

Fiecare producător de suplimente poate avea diferite cantități zilnice recomandate. Probioticele sunt adăugate și la unele tipuri de iaurt și se găsesc în supa miso și pâinea cu aluat.

Având în vedere variațiile dintre probioticele disponibile, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră care probiotic este potrivit pentru dumneavoastră și starea dumneavoastră. Cel mai natural mod de a obține probiotice este prin alimente fermentate, care includ:

  • miso
  • varză murată
  • iaurt chefir
  • kombucha
  • tempeh
  • kimchi
  • drojdie

Găsiți probiotice in magazinele online.

Bromelaină

De obicei nu te gândești la ananas ca la un remediu pentru tuse, dar poate că asta se datorează faptului că nu ai auzit niciodată de bromelaină.

Există puține dovezi care sugerează că bromelaina, o enzimă care se găsește numai în tulpina și fructele ananasului, poate ajuta la suprimarea tusei și la slăbirea mucusului din gât.

Pentru a profita din plin de beneficiile ananasului și ale bromelainei, mâncați o felie de ananas sau beți 3,5 uncii de suc proaspăt de ananas de trei ori pe zi.

De asemenea, se pretinde că ajută la ameliorarea sinuzitei și a problemelor sinusurilor legate de alergii, care pot contribui la tuse și mucus. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi de la Sursa de încredere pentru a susține acest lucru.

De asemenea, uneori este folosit pentru a trata inflamația și umflarea.

Copiii sau adulții care iau diluanți nu ar trebui să ia suplimente de bromelină. De asemenea, aveți grijă când utilizați bromelaină dacă luați și antibiotice precum amoxicilină, deoarece aceasta poate crește absorbția antibioticului.

Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a lua orice supliment nou sau necunoscut.

Mai multe informatii pe https://www.healthline.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.