difuzor aroma
Remedii

Motive pentru a utiliza un difuzor pentru aromaterapie

Utilizarea unui difuzor uleiurilor esențiale în scopul aromtaterapiei este procesul de dispersare a uleiurilor astfel încât aroma lor să umple o cameră sau o zonă cu parfumul natural dar și cu beneficiile specifice acestora. De la simplu la elaborat, există multe metode diferite pentru difuzarea uleiurilor esențiale într-o cameră. Există trei metode ușoare de difuzare a aromoterapiei care pot fi realizate cu lucruri pe care probabil le aveți deja în gospodărie. În plus, există numeroase difuzoare de aromoterapie și dispozitive difuzoare disponibile pentru cumpărare. Acest articol va enumera câteva dintre principalele motive și avantaje pentru utilizarea difuzoarelor de uleiuri esentiale pentru aromaterapiei.

Curăță și purifică aerul

Difuzoarele de ulei esențial pot curăța și purifica aerul fără pulverizări chimice sau filtrare complexă. Utilizarea uleiului esențial de busuioc poate ajuta la reducerea alergenilor cu proprietățile sale antimicrobiene. Uleiul de arbore de ceai este excelent pentru dezinfectarea aerului de bacterii și viruși, dar crește de asemenea imunitatea pentru a ajuta la prevenirea bolilor.

Îmbunătățește calitatea somnului

Una dintre cele mai bune și mai cunoscute utilizări ale uleiurilor esențiale este capacitatea lor de a vă ajuta să vă relaxați la sfârșitul unei zile grele. Deși există mai multe alte metode pentru a vă aduce uleiurile liniștitoare din sticlă în fluxul sanguin, unde încep să-și facă magia, difuzorul este de departe cel mai ușor și mai durabil dintre toate. Uleiuri recomandate: Lavandă și Mușețel.

Relaxează

Creierul este sediul sistemului limbic responsabil pentru controlul emoțiilor, inclusiv a simptomelor stresului. Aroma uleiurilor esențiale afectează această zonă și ajută sistemul să ofere răspunsuri emoționale pozitive la stres. Uleiuri recomandate: lavandă, mușețel, trandafir, vanilie, Ylang Ylang

difuzor aromaterapie uleiuri esentiale

Ameliorează durerea

Bolile fizice pot fi invalidante. S-ar putea să existe zile în care nici măcar să nu poți ieși pe ușă. Umplând un difuzor de ulei esențial cu mirosuri de vindecare, vă puteți întinde pe canapea și puteți profita de beneficii. Adăugarea de mentă la un difuzor de uleiuri esențiale poate calma greața, calmează durerile de cap de migrenă, poate îmbunătăți digestia și reduce reacțiile alergice. Oregano este excelent pentru tulburări respiratorii, arsuri la stomac și ameliorarea durerilor menstruale. Uleiul de lemn de santal poate ușura simptomele durerii și streptococului gâtului.

Uleiuri esențiale sunt repelenți excelenți împotriva insectelor, astfel încât punerea uleiului de lămâie sau citronelă în difuzor le poate ține departe toată ziua. Dacă sunteți cineva care țipă când vedeți păianjeni, poate doriți să încercați ulei de mentă pentru a scăpa de ele. Uleiul de mentă este considerat a fi un insecticid natural. Păianjenii, deși nu sunt insecte tehnice, par să-l urască.

Crește energia

Utilizarea uleiurilor esențiale într-un difuzor este o modalitate extrem de eficientă de a supraîncărca celulele creierului. Din nou, acest efect funcționează pe mai multe niveluri. În primul rând, multe uleiuri esențiale au calități adaptogene – ceea ce înseamnă că sunt liniștitoare atunci când sunteți stresat, dar vă pot oferi, de asemenea, o alegere atunci când vă simțiți liniștiți sau liniștiți. Nivelând starea de spirit, uleiurile din aer vă vor ajuta să vă concentrați. Uleiuri recomandate: Eucalipt, Lămâie, Pin, Portocală

Gasiți aici mai multe modele pentru inspirație: difuzor pentru aromaterapie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *