glicemostabil
Fără categorie

Glicemostabil 60cps Herbagetica

GLICEMOSTABIL 60cps HERBAGETICA
TVA 9%

Compoziție per 1 capsulă:

Castravete amar (Momordica charantia) extract 4:1         113,75 mg
Cicoare (Cichorium intybus) extract 4:1         47,25 mg
Ginseng Siberian (Eleutheroccocus senticosus) extract standardizat cu 0,8% eleutherozide         47,25 mg
Anghinare  (Cynara scolymus) pulbere din părți aeriene         47,25 mg
Afin  (Vaccinium myrtillus) pulbere din frunze         47,25 mg
Dud  (Morus nigra) pulbere din frunze         23,625 mg
Troscot  (Polygonum aviculare) pulbere din părți aeriene         23,625 mg

 

Administrare adulți         1 capsulă        de 3 ori pe zi
Administrare copii          1 capsulă        de 2 ori pe zi

 

Glicemostabil are în componenţa sa trei extracte, toate având efecte de scădere şi de stabilizare a glicemiei pe diverse căi. De altfel, este cunoscut în fitoterapie faptul că în cazul diabetului, se obţin efecte superioare prin administrarea unui complex de plante medicinale decât prin administrarea uneia singure.
 

Contribuie la:

  • reglarea şi menţinerea valorilor normale ale glicemiei

–   stimulează producţia de insulină în organism
–   reduce rezistenţa organismului la insulină

  • stimularea activităţii pancreasului

–   stimulează refacerea celulelor Beta ale pancreasului

  • stimularea diurezei
  • reducerea colesterolului şi trigliceridelor
  • scăderea radicalilor liberi
  • protecţia vasculară
  • normalizarea apetitului, reduce “pofta de dulce”

Extractul pulbere, cea mai puternică formă de administrare a unei plante medicinale, este o pulbere fină, obţinută din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase) prin atomizare. Această pulbere este un produs complet natural, care nu mai conţine deloc apă, alcool sau celuloză şi este asimilată aproape instantaneu de organism. Extractul pulbere este de peste zece ori mai bogat în principii active si mai puternic decât simpla pulbere de plantă, din punctul de vedere al proprietăţilor farmacodinamice.

Extractul de Castravete amar este cunoscut drept unul dintre cele mai bune produse naturale pentru scăderea glicemiei şi, mai mult, pentru stabilizarea valorilor acesteia – lucru de maximă importanţă în cazul suferinzilor de diabet, dar şi pentru cei care suferă de alte sindroame metabolice. Studiile de medicină experimentală şi cele clinice arată uluitoarele proprietăţi ale extractului din această plantă, considerată insulină vegetală. Castravetele amar echilibrează nivelul crescut al zahărului în sânge, conţinând 16 aminoacizi identici cu cei ai insulinei administrată diabeticilor. S-a demonstrat că are capacitatea de a spori absorbţia glucozei, de a stimula producţia de insulină şi de a potenţa efectul insulinei. S-a observat în cazul diabetului indus experimental că reduce şi normalizează rapid nivelul zahărului în sânge.

De asemenea, cercetările au dovedit că extractul de castravete amar are proprietatea de a ameliora unele complicaţii care apar la pacienţii cu diabet. Într-un studiu clinic, care a inclus pacienţi cu diabet zaharat, efectele hipoglicemice ale plantei au fost însoţite de răspunsuri adaptogene semnificative, indicate de o întârziere în apariţia cataractei şi a altor complicaţii secundare ale diabetului zaharat.

Extractul de Ginseng siberian vine să completeze acţiunea Castravetelui amar, având efecte hipoglicemiante directe, dar ajutând în acelaşi timp şi organismul să se adapteze la stres, care are un rol major în apariţia şi evoluţia nefastă a diabetului.

Produs notificat de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA Notificare nr. AA 4264/24.11.2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.