
Gem De Coacaze Negre 450g Bio Nera Plant
GEM DE COACAZE NEGRE 450g BIO NERA PLANT
TVA 9%
Gemul Nera Plant de coacăze negre este un aliment hrănitor și aromat.
Administrare
Surprinde-i pe cei dragi cu un desert delicios și sănătos! Gemul Nera Plant de coacăze negre – „o linguriță de sănătate dulce” – dă savoare și vitamine deserturilor: budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste, plăcinte, clătite, prăjiturilor, tartelor și torturilor preparate în casă, mai ales celor cu pastă de brânză dulce, frișcă și smântână. Produs natural fără aditivi, conservanți sau coloranți. Mod de prezentare: borcan de 450 g
Compoziție
Fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum) și zahăr brun invertit.
Proprietați
Fructele de Coacăz-negru (Ribes nigrum) conțin un număr impresionant de minerale și vitamine. Fiind o sursă extrem de bogată de vitamina C (100 de grame de coacăze negre furnizează 300% din necesarul zilnic pentru un adult), coacăzele negre au și statutul de aliment cu puternic efect antioxidant. Aceste fructe ne oferă de 2 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Conţin, de asemenea, vitamine din complexul B: B₃,B₅,B₆,B₉, acizi organici (citric, malic), pectine, calciu, mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP și fibre. Potasiul stabilizează presiunea sanguină, fibrele previn constipația, vitamina C întărește sistemul imunitar, vitamina B6 este necesară pentru regenerarea celulelor cutanate, magneziul participă direct la transmiterea impulsurilor nervoase și la producția de energie, fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii, iar calciul este important pentru oase și dinți puternici. Antocianinele, împreună cu flavonoizii conținuți de coacăzele negre, sunt cunoscuți pentru scăderea riscului de a dezvolta anumite forme de cancer sau boli neurologice, pentru încetinirea procesului îmbătrânirii şi reducerea inflamaţiilor. Studiile științifice au demonstrat rolul deosebit de benefic al coacăzelor negre în afecțiunile cardiace, în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, în afecțiunile hepato-biliare şi renale. Sinergismul dintre vitamina C şi antocianozide comunică coacăzelor negre proprietatea de a preveni accidentele vasculare şi de a mări acuitatea vizuală. În plus, ele întăresc sistemul imunitar, corectează anumite probleme de vedere, tratează artrita, ameliorează oboseala și previn procesele de îmbătrânire. Coacăzele negre au efect aperitiv, digestiv, tonic, răcoritor, laxativ, diuretic, astringent, depurativ și hemostatic. Fructele consumate în stare crudă sau sub formă de extract au efecte benefice în anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, pneumonie, gastrită, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite şi afecțiuni ale sistemului nervos. Coacăzele negre protejează împotriva agentului patogen ce provoacă pneumonia. Deoarece fructele sunt puternic diuretice, pot fi folosite şi la tratarea gutei și anginei. Coacăzele negre au darul de a dezintoxica în profunzime. Ele contribuie la scăderea acidului uric și a colesterolului. Cura cu fructe proaspete sau sucul obținut din acestea este recomandat și persoanelor care suferă de diabet, artrită și reumatism. Acestea scad glicemia și stimulează funcționarea pancreasului. În tratatul său despre coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”. Ele tratează peste 50 de boli și tulburări. Zahărul brun are o aromă foarte plăcută, dând un gust deosebit gemului de coacăze negre. El conservă produsul, fiind o alternativă mai sănătoasă pentru organism. Conține melasă – bogată în minerale și vitamine (fier, calciu, magneziu, seleniu, vitamina B6), aceasta asigurând un suport sănătos pentru corpul uman. Pentru a fi asimilată de organism, zaharoza conținută de zahăr necesită să fie transformată în glucoză şi fructoză prin intermediul invertazei, o enzimă ce acţionează la nivelul intestinului subţire. Acest proces implică atât un consum mare de calciu (ceea ce poate duce în timp la decalcifieri, osteoporoză, tetanie, tulburări intestinale), cât şi riscul epuizării resurselor de invertază (cauză a intoleranţei alimentare şi asteniei). Avantajul zahărului brun invertit este că, la nivelul lui, nu se mai regăseşte zaharoza, care creează mari probleme de asimilare, ci este direct scindat în cele două componente: glucoza şi fructoza, nemaifiind necesară solicitarea organismului, pe care o implică invertirea.

Gel Par Strong 150ml Rausch
S-ar putea să-ți placă și

Inflanat+ Curcumin 95 120cps Herbagetica
4 decembrie 2019
Maxro 4cps Mad House
4 decembrie 2019