cosmetice-naturale
Cosmetice

Cateva motive ca sa treci pe cosmetice naturale

Cosmeticele naturale și organice influențează și modifică foarte mult panorama cosmetică. În timp ce „frumusețe” rămâne termenul principal care îi vine în minte atunci când se gândesc la produse cosmetice, tot mai mulți consumatori se așteaptă să găsească calități „durabile”, „ecologice” și „etice” în produse. Cosmeticele naturale și organice le reprezintă într-un mod autentic, deoarece fac parte din valorile lor fundamentale și din angajamentul lor nu numai pentru bunăstarea umană, ci și pentru protecția mediului și a biodiversității. Vă gândiți să optați pentru produse cosmetice mai naturale și organice pentru a vă îngriji corpul? NATRUE îți oferă trei motive bune pentru a trece de la convențional la natural.

vegis.ro

Îngrijire naturală și organică pentru corpul tău

Cosmeticele convenționale conțin frecvent un procent ridicat de ingrediente pe bază de petrol și pot include substanțe precum ftalați, oxibenzonă sau parabeni. Deși este reglementată pentru o utilizare sigură a produselor cosmetice, utilizarea ingredientelor pe bază de petrol este incompatibilă cu conceptul de produse cosmetice cu adevărat naturale și organice, a căror compoziție ar trebui să fie formată în principal din minerale, extracte din plante naturale și produse biologice, produse din microorganisme sau substanțe derivate din aceste surse. Proprietățile acestor amestecuri complexe, precum cele ale extractelor de plante și uleiurilor, contribuie în mod natural la protejarea, hrănirea și hidratarea pielii. În plus, faptul că ingredientele durabile, organice și biodegradabile se găsesc în produsele cosmetice naturale și organice ajută, de asemenea, să-i liniștească pe consumatori cu privire la autenticitatea, originea și calitatea acestor produse.

Pe lângă asigurarea protecției și îngrijirii naturale a pielii noastre, produsele cosmetice naturale și organice ne ajută și să ne controlăm bunăstarea. Reprezentarea lor a naturii prin mirosuri naturale și texturi delicate ne apropie de ea și ne trezește simțurile. Într-adevăr, multe uleiuri esențiale naturale din plante precum lavanda, trandafirul sau menta sunt folosite în aromoterapie, deoarece ajută la activarea, relaxarea și calmarea corpului nostru. Cosmeticele naturale sau organice nu sunt doar produse de înfrumusețare, ci o recreere a naturii în perfectă armonie cu corpul și lumea noastră.

Cum se identifică produsele cosmetice „naturale” sau „organice”
În timp ce multe produse cosmetice susțin că sunt „naturale” sau „organice”, nu toate oferă garanții verificabile ale acestor calități. Verificarea ingredientelor (lista INCI) de pe ambalaj poate ajuta consumatorii să evalueze gradul de acuratețe a acestor afirmații, dar nu pentru fiecare ingredient, deoarece declarația de origine a ingredientelor (naturale, petrochimice etc.) nu este o cerință legală . Cum poate un consumator să fie sigur că un produs cosmetic natural sau organic își îndeplinește pe deplin așteptările? Asigurarea consumatorilor bazată pe criterii verificabile este susținută de standarde private, cum ar fi NATRUE. Eticheta NATRUE oferă consumatorilor un punct de referință pentru a identifica cu ușurință produsele cosmetice naturale și organice care îndeplinesc criterii stricte și verificabile legate de procese, formulări și ingrediente. Prin urmare, calitățile „naturale” și „organice” sunt verificabile și garantate sub eticheta NATRUE la fiecare nivel de certificare respectiv (produse cosmetice naturale, produse cosmetice naturale cu o parte organică și produse cosmetice organice).

O abordare mai durabilă și mai ecologică

Multe ingrediente pe bază de petrol utilizate frecvent în produsele cosmetice convenționale necesită exploatare intensivă, precum petrolul, aluminiul sau plumbul, care pun în pericol solurile și reprezintă o amenințare pentru habitatele sălbatice. Spre deosebire de produsele petrochimice, substanțele naturale și biologice provin în principal din cultivarea plantelor și a florilor, ale căror extracte sunt utilizate în formularea cosmetică. Utilizarea unei game variate de materii prime naturale și organice necesită protejarea biodiversității habitatelor sălbatice și păstrarea producției durabile a diferitelor specii de plante și flori. Metode precum agricultura ecologică și agricultura biodinamică, care sunt susținute puternic de multe companii membre NATRUE care își obțin ingredientele direct din propriile grădini, asigură o aprovizionare mai durabilă și contribuie la conservarea biodiversității.

În mod tradițional, multe produse cosmetice convenționale (în special produse de curățare și paste de dinți) conțin microbile, particule de plastic mici, solide, ne-biodegradabile, care se găsesc adesea în oceane și lacuri, reprezentând o amenințare potențială pentru viața acvatică. Cosmeticele naturale și organice care poartă eticheta NATRUE nu conțin microplastice, deoarece acestea sunt fabricate de obicei din origine petrochimică, ceea ce înseamnă că nu sunt aprobate pentru utilizare în conformitate cu standardul NATRUE.

Dimensiunea etică și socială

Mărcile de frumusețe naturală și organică sunt adesea întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) a căror producție se desfășoară în principal la nivel local, regional sau național. O producție locală mai mare poate contribui la lanțuri de aprovizionare mai durabile și potențial mai scurte, precum și la o imagine de marcă mai personală și autentică.

Când vine vorba de aprovizionarea cu ingrediente, parteneriatele dintre mărcile de frumusețe naturală și organică și comunitățile agricole locale din țările în curs de dezvoltare sunt foarte frecvente. Prin colaborări de aprovizionare etică, aceste mărci susțin dezvoltarea socială și economică a acestor comunități, asigurând în același timp că aprovizionarea cu resurse naturale a anumitor plante și flori este etică și durabilă. Mărci internaționale pioniere de produse cosmetice naturale și organice precum Weleda, PRIMAVERA sau WALA, care se numără printre membrii fondatori ai NATRUE, au parteneriate de lungă durată cu fermierii locali din țările din întreaga lume pentru a sprijini activ dezvoltarea socială a comunităților. Local prin cultivare proiecte.

Ce reprezintă eticheta NATRUE?

Eticheta NATRUE stabilește standarde înalte pentru a garanta consumatorilor niveluri maxime de conținut natural și organic în produsele cosmetice certificate NATRUE. Datorită setului său de criterii riguroase, care include cerințe nu numai legate de formularea produsului, ci și de protecția mediului, durabilitate și ambalare, eticheta NATRUE contribuie activ la lupta împotriva spălării verzi și a pretențiilor care induc în eroare în sectorul cosmeticelor și ajută consumatorii să identifice produsele cosmetice. care îndeplinesc pe deplin așteptările lor de „natural” și „organic”.

Sursa: natrue.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *