BITTER-ROMANESC-32+7-500ml-SANTO-RAPHAEL
Fără categorie

Bitter Romanesc 32+7 500ml Santo Raphael

BITTER ROMANESC 32+7 500ml SANTO RAPHAEL
TVA 19%

Descriere:
Produs natural, pentru uz intern si extern, obtinut din plante medicinale prin extractie hidro-alcoolica. Fabricat dupa o reteta originala „Steaua Divina”, folosind multiple informatii din medicina traditionala si mbunatatind cunoscuta reteta a Mariei Treban, BITTERUL ROMANESC este o tinctura polivalenta, cu numeroase aplicatii interne si externe.

Aceasta formula are ca functie terapeutica principala dinamizarea circulatiei sangelui si inlaturarea starilor congestive.
Fiecare ingredient este puternic si polivalent, astfel incat asocierea lor are o valoare terapeutica de exceptie.

Compozitie:

Contine 32 de plante plus inca 7 plante care mbunatatesc formula traditionala: Afin (Vaccinium Myrtillus), Angelica (Angelica Archangelica), Anghinare (Cynara Scolymus), Busuioc (Ocimum Basilicum), Chimen (Carum Carvi), Cimbru (Thymus Vulgaris), Coada-Calului (Equisetum Arvense), Coada-soricelului (Achillea Millefolium), Coriandru(Coriandrum Sativum), Dafin (Laurus Nobilis), Frasin (Frasinus Excelsior), Fenicul (Foeniculum Vulgare), Galbenele (Calendula Officinalis), Ghintura (Gentiana Lutea), Ienupar (Juniperus Comunis), Isop (Hyssopus Officinalis), Levantica (Lavandula Angustifolia), Maces (Rosa Canina), Menta (Mentha Piperita), Mesteacan (Betula Pendula), Nuc (Juglans Regia), Papadie (Taraxacum Officinale), Pelin (Artemisia Absinthium), Muguri De Plop (Populus Nigra), Roinita (Melissa Officinalis), Smilax (Smilax Aspera), Salvie (Salvia Officinalis), Scortisoara (Cinnamomum Verum), Soc (Sambucus Nigra), Sovarf (Origanum Vulgare), Traista-Ciobanului (Capsella Bursa-Pastoris), Troscot (Polygonum Aviculare), Captalan (Petasites Hybridus), Iarba-Mare (Inula Helenium), iarba Sf˘ntului Ioan (Salvia Sclarea), Lemnul Domnului (Artemisia Abrotanum), Senna (Cassia Acutifolia), Unguras (Marrubium Vulgare), Vasc (Viscum Album), Alcool Etilic Alimentar.

Actiuni:
Analgezic, antiaterosclerotic, antifungic, antihemolitic, antiinflamator, antireumatic, antispastic, antitumoral, aperitiv (tonic amar), balsamic, calmant, carminativ, cicatrizant, colagog, depurativ, detoxifiant, diuretic, diaforetic, emenagog, expectorant, hranitor, laxativ, pectoral, purificator, rezolutiv, stimulent circulator, stimulent digestiv, stimulent mental, stomahic, tonic general, tonic hepatic, vulnerar.

Indicatii:
Se recomanda ca adjuvant in: abcese, afectiuni digestive, afectiuni respiratorii, afectiuni genito-urinare, afte, apetit redus, artrite, astm, atonie gastrica, atrofie musculara, balbism, cancer, conjunctivita, constipatie, contuzii, degeraturi, dischinezie biliara, eczeme, edeme, entorse, etilism, febra tifoida, fracturi, gastrita acuta, gripa, guta, icter, indigestii, inflamatii oro-faringiene.

Contraindicatii: A nu se depasi doza prescrisa.

Administrare:

Intern, in general cate o lingurita ntr-un pahar cu apa pura, cu 30 minute inainte de masa.
Dozele, modalitatile de administrare interna sau externa si indicatiile bitterului romanesc:

Intern:
-se administreaza doar diluat cu apa plata sau apa de izvor n dozele indicate mai jos, se bea cu inghitituri mici cu 30 minute nainte de masa.

Extern: sub forma de aplicatii locale.
Compresele se realizeaza in felul urmator: se umezeste o bucata de tifon cu bitter diluat cu apa 1:1 si se aplica pe regiunea indicata, care a fost in prealabil unsa cu unguent de galbenele; se acopera cu o bucata de plastic si se mentine intre si 4 ore in functie de toleranta.

Se recomanda ca adjuvant n:

Afte bucale: -se umezesc cu bitter diluat cu apa 1:1 pana la vindecare.

Alaptare: -se aplica comprese cu bitter la nivelul sanilor pentru eliminarea inflamatiilor glandelor mamare si stimularea secretiei lactate.

Alcoolism: in caz de intoxicatie cu alcool etilic (betie) se administreaza intern 2 lingurite de bitter intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor.

Ametşeli: se inspira frecvent vapori de la bitterul aplicat de pe un tifon si se pun comprese pe cap cu acesta.

Anemie: se administreaza intern, cate o lingurita de bitter de 3 ori pe zi intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor.

Anorexie (apetit redus): se ia cate o lingura cu bitter ntr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor, cu 30 minute nainte de masa.

Arsuri: se umezesc des cu bitter diluat cu apa 1:1 arsurile cauzate de soare, foc, apa sau substante fierbinti, dar nu si in cazul in care exista rani deschise.

Astm bronsic: se recomanda ca adjuvant: pentru prevenirea crizelor se administreaza intern, cate o lingurita de bitter de 3 ori pe zi intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor, iar in timpul crizelor se umezeste un tifon cu bitter si se inspira prin acesta; se pot aplica si comprese la nivelul toracelui.

Ateroscleroza: se administreaza intern cate o lingurita de 3 ori pe zi intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor.

Bataturi: se aplica local o bucata de vata inmuiata in bitter si se mentşine umeda cateva ore; se repeta zilnic.

Bronsita: se administreaza intern cate o lingurita de 3 ori pe zi ntr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor; se inspira frecvent vapori de la bitterul aplicat pe un tifon, se pot aplica si comprese pe piept.

Cicatrici: se aplica pe cicatrici comprese cu bitter dupa ce in prealabil s-a uns pielea cu unguent de galbenele.

Colecistita, diskinezie biliara: se administreaza intern, cate o lingura de bitter amestecata cu apa, se pot aplica si comprese in regiunea ficatului.

Colici abdominale: se administreaza intern o lingura de bitter intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor dimineata si seara.

Constipatie: cate o lingura dimineata si seara.

Contraindicatii:

-Nu exista contraindicatii.

-Nu exista reactii adverse.

-A nu se depasi doza prescrisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.